Не стало зірки «Трьох горішків для Попелюшки»

Померла Лібуше Шафранкова

Павел Травнічек і Лібуше Шафранкова у фільмі "Три горішки для Попелюшки"

Вчора, 9 червня, у віці 68 років померла чеська актриса Лібуше Шафранкова. Першим про це повідомили CNN  Prima News з посиланням на сина актриси, Йозефа Абргама.

Відомо, що з 2014 року Шафранкова боролася з раком легенів, однак точна причина смерті поки невідома.

Лібуше Шафранкова ( Libuše Šafránková ) народилася 7 червня 1953 року в чеському місті Брно, там же вона закінчила місцеве театральне училище. Перша хвиля популярності в Чехії до неї прийшла після зйомок у фільмі «Бабуся» за романом письменниці  Божени Немцової.

Однак всенародна слава, в тому числі на території СРСР, 19-річній актрисі принесла картина «Три горішки для Попелюшки» режисера Вацлава Ворлічека, яка вийшла на екрани в 1973 році.

Лібуше Шафранкова і Павел Травнічек у фільмі "Три горішки для Попелюшки"

Згодом Шафранкова знялася в таких фільмах, як «Свято пролісків», «Принц і Вечірня Зірка» та інших. Також вона виконала одну з головних ролей у фільмі «Коля» 1996 року - ця картина отримала премію «Оскар» і «Золотий глобус».

У 2009 році через проблеми зі здоров'ям Шафранкова практично перестала зніматися в кіно і навіть була змушена покинути кілька проєктів, але трохи пізніше повернулася до зйомок. Повністю акторську кар'єру вона завершила в 2014 році через онкологічне захворювання.

У 2015 році вона не змогла особисто відвідати церемонію вручення державної нагороди з рук президента Чехії - за неї медаль отримала її сестра Мирослава.

Лібуше Шафранкова була заміжня за Йозефом Абргамом, в шлюбі у них народився син Йозеф Абргам-молодший – нині відомий в Чехії продюсер.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень