Не робіть так! Помилки укриття рослин на зиму, які можуть коштувати їм життя

Городникам на замітку

Укриття потребують абсолютно всі рослини

Вкривати потрібно тільки теплолюбні культури. Зимостійкі види, адаптовані до кліматичних умов вашого регіону, спокійно перенесуть зниження температури й не постраждають від морозів.

Укриття гарантує відмінну зимівлю

Рослини все одно можуть загинути. Виною всьому є відлиги. При послідовному відтаванні та промерзанні ґрунту страждає коренева система. Зберегти насадження допоможуть правильний вибір місця посадки та комплексний догляд протягом усього сезону.

Низькорослі рослини достатньо просто присипати землею

Від сильних заморозків такий спосіб не врятує. Щоб підвищити теплоізоляційні властивості ґрунту, змішайте його з перегноєм, торфом або компостом. А теплолюбні рослини все-таки варто додатково вкрити.

Краще вкрити рослини якомога раніше

Поки стоїть плюсова температура, про укриття не може бути й мови. Інакше ваші посадки випріють під ним. Беріться до робіт, коли повітря охолоне до -1...-2 градусів.

Для всіх посадок підходить одна і та ж схема укриття

Ні, рослини висувають різні вимоги до зимівлі. Наприклад, троянди й рододендрони потребують каркасних конструкцій, а виноград пришпилюють до землі засипають ґрунтом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень