Не робіть цього, бо не буде врожаю: де НЕ можна садити озимий часник?

Перелік нерекомендованих місць

Від того, де саме ви посадите часник, залежатиме врожай. Тож до вибору місця необхідно поставитися дуже відповідально.

Перше місце, найнебезпечніше для посадки озимого часнику – низини й ті ділянки, де накопичується вода під час осінніх дощів і весняного танення снігу.

Пам'ятайте, що озимий часник потрібно висаджувати на височинах, звідки стікає вся вода.

 

Від того, наскільки сухо буде зубчикам, залежить, чи зійде часник навесні.

Друге невдале місце, – коли грядка розташована у тіні. Як наслідок, зубчики будуть дрібними та блідими. Окрім того, у них різко збільшаться шанси на розвиток хвороб.

Третє місце, куди не варто садити часник, – грядки, на яких росли фенхель та базилік. Річ у тім, що вони виділяють у ґрунт речовини, які пригнічують ріст і розвиток цибулинних культур.

Четверте місце – найпоширеніша серед неосвічених городників проблема. Йдеться про грядку, що звільняється після посадки цибулі або часнику.

П'яте місце – висаджування зубчиків після збирання моркви й буряка. Коренеплоди виносять із ґрунту величезну кількість живлення й саме тих елементів, які будуть потрібні для росту часнику наступного року.

Шосте місце – посадки після полуниці. Своїми кореневими виділеннями часник пригнічує її. Тож краще утриматися від такого спільного культивування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень