Не поспішайте викидати у смітник: 5 ідей використання горіхової шкаралупи

Як можна використати шкаралупу від горіхів із користю

Добриво для рослин

Дрібні частинки горіхової шкаралупи рекомендують спалити, щоб зола була якісною. Під час паління помішуйте шкаралупи, щоб згоріли повністю та рівномірно.

Розведіть золу з водою та поливайте ягідні кущі та плодові дерева. У золі від горіхової шкаралупи є багато потрібних рослинам мікроелементів, зокрема калій, кальцій, цинк, фосфор.

 

Декор для саду

Цільні половинки шкаралупи можуть бути в пригоді під час декорування саду чи квітника. З горіхових елементів можна викласти різноманітні візерунки, що не лише будуть естетично виглядати, а й затримувати вологу в ґрунті.

Дренаж для ґрунту

Шкаралупи можна використати як дренаж, проте обов’язково перевертайте гострим краєм до низу, щоби не пошкодити коріння. Це чудовий варіант для квітів у горщиках. На дно вазона викладіть шкаралупи, а далі шар — ґрунту для рослини.

Скраб для тіла

З горіхової шкарлупи можна приготувати скраб, що ідеально підходить для жирної шкіри та затверділих зон. Для приготування візьміть 100 г подрібненої шкаралупи (спочатку молотком побийте, потім відправте у кавомолку), додайте 2 ст.л. меду та 1 ч.л. ефірної олії для аромату.

Використовуйте під час прийняття душу, проте обережно з делікатними зонами тіла. Для обличчя не застосовувати

 

Матеріал для поробок

Ваші діти будуть у захваті від аплікацій та поробок, які можна зробити з половинок горіхової шкаралупи. Вона може стати основою тулуба тваринок, панциром черепахи, крилами метелика тощо. Вмикайте фантазію, беріть пластилін, фарби і творіть із дітьми.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень