Не поспішайте видаляти фото та додатки: 5 способів, які допоможуть її звільнити пам'ять на телефоні

Поради для iPhone та Android

Якщо пам'ять телефона заповнена, не потрібно одразу видаляти фотографії та музичні файли.

Звільнити пам'ять телефона, якщо у вас iPhone

  1. Почистити кеш у браузері Safari — у браузері постійно зберігаються копії сторінок після того, як ви їх переглянули. Це потрібно для того, щоб вони швидше завантажувалися під час повторного відкриття. Копії зберігаються на вашому смартфоні, а тому, звичайно, займають на ньому певний простір. Щоб очистити кеш, потрібно зайти у «Налаштування» браузера, а потім відшукати «Очищення історії».
  2. Відключити Фотопотік — цей сервіс допомагає налаштувати на телефоні зберігання відеоматеріалів та фотографій. Якщо відключити, то можна звільнити зайві мегабайти пам'яті, які йдуть на роботу Фотопотоку. Зробити це просто: «Налаштування телефону» — «iCloud» — «Фото».
  3. Позбавитися збережених бесід у месенджерах — дієва порада, яка допомагає трішки збільшити пам'ять на телефоні. Часто у месенджерах зберігаються непотрібні повідомлення, які можна сміливо видаляти.
  4. Перевстановити застосунки — зайдіть в «Налаштування телефону» — «Основні» — «iCloud сховище» — «Керувати», щоб дізнатися, які саме програми займають найбільше місця. Тут можна побачити список всіх застосунків, які встановлені на телефон, та скільки вони займають місця. Щоб видалити застосунок — наведіть на його значок та натисніть кнопку «Видалити», яка з'явилася. Потім їх можна встановити заново.
  5. Завантажити фільм — така порада здається дивною, але вона досить дієва. Зайдіть в iTunes, потім подивіться, які фільми доступні для безкоштовного завантажування. Тоді відшукайте фільм, розмір якого більше, ніж у вас є місця на смартфоні. Спробуйте його відкрити. Перед вам з'явиться віконце з повідомленням, що пам'ять телефону заповнена і слід очистити її. Потім порадять перейти до меню «Сховище і iCloud» та зробити оптимізацію. На телефоні після цього може звільнитися близько 400-500 Мб.

Як звільнити пам'ять на телефоні з Android

  1. Очистити кеш — щоб звільнити пам'ять телефона, потрібно зайнятися саме очищенням кешу. Для цього потрібно зайти в «Налаштування», а потім «Пам'ять» — «Кеш файли». Їх потрібно очистити.
  2. Завантажити спеціальну програму — на смартфони, які використовують операційну систему Android, можуть завантажувати різноманітні застосунки, серед яких є і такі, які допомагають звільнити пам'ять. Оберіть одну та слідуйте інструкціям.
  3. Купити карту MicroSD — цей спосіб найпростіший. Внутрішню пам'ять телефону краще використати для встановлення застосунків, а карта знадобиться для зберігання музики, відеоматеріалів, фотографій.
  4. Використовувати онлайн-сервіси зберігання даних — вони підійдуть для зберігання інформації, музики, файлів, фотографій тощо. Більшість відомих пошукових систем надають на своїх серверах місце безплатно.
  5. Регулярно очищати електронні листи та смс — недоцільно накопичувати рекламні смс та електронні розсилання. На вашому девайсі вони будуть лише займати пам'ять. Тому, якщо пам'ять телефона заповнена, краще одразу видалити такі листи.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень