Понад 10 разів намагалися вбити керівника розвідки України

Про це розповіли люди з його близького оточення

Керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов зазнав понад 10 замахів на своє життя. Про це розповідає його близьке оточення. 

Так, у 2019 році під автомобіль Буданова заклали бомбу. Але вона передчасно спрацювала. Тож керівник розвідки залишився живий. 

 

Полювання кремля на Буданова розпочалося 7 років тому. Після того, як у серпні 2016 року в Криму було вбито підполковника ФСБ росії нібито українськими диверсантами.

 

Буданова вважали одним із українських спецоператорів, які працювали в тилу ворога. І пізніше його нагородили українським «Орденом мужності» за нерозголошені операції.

 

Замахи змусили його вести обережне життя. Тим паче, що ризиковані операції все ще тривають. Буданов живе в офісі. Рідко виходить на люди. У його кабінеті цілодобово звучить класична музика — можливо, це захист від прослуховування.

Він залишається мішенню для Кремля. Після вибуху на Кримському мосту в жовтні Москва назвала винними Буданова та інших агентів ГУР. Українські офіційні особи, включно з Будановим, публічно не взяли на себе відповідальність за напад на міст чи інші атаки на території Росії. Хоча операції на іноземній території технічно входили б саме до компетенції Буданова. 

А ось те, що Україна має агентів на території росії, керівник ГУР підтверджує:

Є люди, які закладають вибухівку. Є дрони. Поки територіальна цілісність України не буде відновлена, проблеми всередині Росії будуть.

До речі, саме Буданов ще 21 листопада 2021 року передбачив на кінець січня — початок лютого 2022 року початок нападу росії на Україну. Але тоді до його попередження серйозно не поставилися. 

Джерело: washingtonpost.com

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень