Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати?

Юристи назвали випадки

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого ТЦК активно розсилають повістки військовозобов'язаним. Однак є важливі юридичні нюанси щодо способів вручення повісток, які варто знати кожному громадянину. У разі порушення цих правил повістка може вважатися недійсною.

Повістки можуть вручатися кількома способами: особисто, через поштову службу, або за допомогою представників ТЦК.

 

Якщо повістка вручається особисто, громадянин має її отримати власноруч та розписатися в документах.

У випадку, коли повістка надсилається поштою, вона також вважається врученою, навіть якщо адресат відмовився її отримати. Поштові служби фіксують цей факт, що підтверджує виконання вимог з боку державних органів.

Попри можливість вручення через пошту, є ситуації, коли повістка вважається неврученою, а громадянин має право її ігнорувати.

По-перше, якщо представники ТЦК залишили повістку у дверях або у поштовій скриньці, не вручивши її особисто, така повістка є недійсною. Громадянину не потрібно виконувати її приписи, оскільки закон вимагає особистого вручення документа.

По-друге, повістка не може бути вручена родичам чи сусідам військовозобов'язаного. Навіть якщо вони підпишуться за отримання повістки, вона не вважатиметься офіційно врученою, а отже, не буде мати юридичної сили.

У разі, якщо повістка вважається неврученoю, громадянин не зобов’язаний з'являтися до ТЦК або виконувати її приписи.

 

Юристи наголошують, що кожен військовозобов'язаний має право захищати свої права у разі порушення процедури вручення.

Джерело: Znaj.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень