Не чай, а вбивця: напій, що руйнує печінку та шлунок

Китайці вже давно минають його стороною 

Експерти закликають в жодному разі не пити чай, який давно вистиг. А тим паче не робити кілька ковточків вчорашнього чаю, чи знову заливати його окропом. 

Чай можна пити лише наступні 15-20 хвилин після заварювання.

А напій, який вже постояв, перетворюється на отруту. Найбільше негативний вплив несвіжий чай має на печінку та шлунок. 

У заварці вистиглого чаю накопичуються дубильні речовини та азотисті важкорозчинні сполуки.

На рідині утворюється оксидна плівка, яка містить магній, кальцій, залізо та білок. Але ця плівка небезпечна, бо має ще гуанін, кофеїн та теофілін. Саме ці речовини є руйнівними для шлунково-кишкового тракту й печінки.

Під дією кімнатної температури органічні сполуки та дубильні речовини, які є у плівці чаю, окислюються і перетворюються на ідеальне середовище для патогенної мікрофлори. А за 24 години в такій плівці утворюється пліснява. 

Заливаючи таку отруту окропом, небезпечні сполуки потрапляють в організм. Це може стати причиною незрозумілої алергії, болю в животі і навіть призвести до виразки шлунку. 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень