Не боїться хвороб, шкідників: Садівник з Рівненщини назвав фрукт, який «охопить український ринок»

Чоловік вже його вирощує

Фото Суспільного
Фото Суспільного

«Бананове дерево», маракуйю, тамарілло і навіть китайській фінік вдалося виростити жителю Рівненщини.

72-річний житель Рокитного Юрій Сьомін захоплюється садівництвом вже понад 10 років. Новою справою почав займатися після виходу на пенсію. Багато сіянців замовляв в інтернеті. Серед яких і «бананове дерево» або азиміна, плодів якої чоловік чекав майже 15 років.

Через те, що це були сіянці, то прийшлося чекати досить довго на плоди. Окрім того, тут зовсім неродюча земля. Дерева ростуть повільно, на кам'янистому підвищенні. Деякі вже сягають трьох метрів. Цвітуть не перший рік, а от плоди азиміни зав'язалися вперше. Десь на вересень доспіють. Я їх ще ніколи не куштував, але від знайомих чув, що це дуже смачний фрукт, – поділився садівник.

На смак зріла азиміна нагадує банан або манго. Садівник припускає, що з часом цей фрукт стане доволі поширеним на теренах України.

Азиміна поки що хвороб та шкідників майже не має, наших    морозів не боїться, плоди смачні. Тому, думаю, вона з часом охопить український ринок. Зараз її активно вирощують і популяризують в Чехії та Канаді, – зауважив Юрій Сьомін.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень