Названо вік сексуального дебюту українців: у президента вимагають вплинути

Петиція щодо впровадження обов’язкового статевого виховання в систему освіти України набрала 25 тисяч на сайті президента

Її ініціювали онлайн-ресурс «Гендер в деталях» і громадський альянс «Політична дія жінок.

Оскільки петиція набрала 25 тисяч голосів тепер президент Володимир Зеленський має її розглянути.

Автори петиції наголошують, що завдяки інтернету діти можуть самотужки отримати доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство.

Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести.

Автори вважають, що статеве виховання дітей значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту.

Закликаємо запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти,– написали в петиції.

Вік початку статевого життя в Україні

Дослідження 2019 року, начебто, показало, що середній вік початку статевого життя в Україні становить 15 років для дівчат та 14 років – для хлопців.

Ще 9% опитаних визнали віком сексуального дебюту 12 років.

В ЮНІСЕФ переконують, що сексуальне виховання – це не лише про секс, а про широке коло питань, що цікавлять дитину на етапах дорослішання.

Так, вже в дошкільному й молодшому шкільному віці діти вивчають своє тіло, і це нормально. Дехто вважає, що таким чином ЮНІСЕФ пропагує думку, що

Мастурбація навіть у ранньому шкільному віці - це нормально.

Матеріал про віктимну поведінку у згадуваному підручнику зі статевого виховання

Водночас МОН раніше запевняло, що в школах вже є статева освіта. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень