Назвали регіони, де зараз найпростіше знайти роботу в Україні

Там найбільше вакансій

Попри війну в Україні економіка країни відроджується. Ознакою цього є динаміка ринку праці, який уже вийшов із шокового стану. Робота перестала бути дефіцитом і щодня в країні з'являється дедалі більше вакансій.

Однак покращення відмічають експерти не на всій території України, а лише в тилу. У регіонах, що знаходяться в зоні активних бойових дій або поблизу них, переважно працюють лише підприємства критичної інфраструктури. А весь бізнес зараз переважно знаходиться в центрі країни та у західних областях.

Як і раніше, за кількістю вакансій лідирує ринок праці в містах-мільйонниках, особливо у Києві. Проте, останнім часом з'явилося багато вакансій і в західних регіонах.

Зокрема, є чимало пропозицій на ринку праці у Чернівецькій області, а також у Хмельницькій, Вінницькій та на Закарпатті, пише biz.today.

Ринок праці вже відчуває брак кваліфікованих кадрів, які були мобілізовані. Тому зараз знайти вакантного висококваліфікованого спеціаліста в Україні дуже непросто, вважає експерт.

Є галузі, які постраждали найбільше. Наприклад, туристичний напрямок. Причому це почалося ще до війни – під час епідемії ковіду. Закордонного туризму наразі майже немає. Та й внутрішній значно скоротився.

А ось у сфері обслуговування, яка також значно просіла на початку війни, ситуацію вдалося стабілізувати. Причому, на заході країни в цій галузі зараз з'явилося дуже багато вакансій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень