Є вже й загиблий. Найвищий клас пожежної небезпеки на Рівненщині – до 2 вересня

Про це кажуть синоптики

Найближчі 5 днів прогнозують до 30 градусів тепла.

За таких умов існує висока ймовірність пожеж в екосистемах,

повідомив очільник Рівненського гідрометцентру Богдан Масовець.

Станом на кінець серпня в області було 119 пожеж такого характеру.

16 масштабних загорянь у лісах та понад сотню – на полях.

А днями під час збору зернових у Дубровицькому районі заживо згорів чоловік, каже заступник начальника обласного управління надзвичайних ситуацій Олег Панюк:

-  Трагедія сталася між селами Удрицьк та Хилін Дубровицького району, загинула людина на полі, там, де збирали хліб. Це сталося внаслідок підпалу стерні, людина, можливо, надихалася, знепритомніла і там залишилася. Це навіть не в будинку, це дуже прикро.

Тож рятувальники закликають мешканців області обережно відпочивати на природі, не палити стерні та сміття під час прибирання у дворах. Це руйнує родючі шари ґрунту, призводить до загибелі тварин, а під час неконтрольованого поширення вогню гинуть люди.

До того ж за такі дії передбачена відповідальність. Зокрема, й кримінальна. Якщо правоохоронці доведуть, що підпалені умисно стерня чи ліс завдали великих збитків.

Станом на 30 серпня інспектори екологічної інспекції притягли до адміністративної відповідальності 58 осіб, яких оштрафували на 14 тисяч гривень.

Ці штрафи мізерні у порівнянні зі шкодою, яку наносять палії, говорить речник обласного управління Нацполіції області Антон Крук:

- Проблема втому, що штрафи занадто малі. Ми набагато більше грошей витрачаємо на те, щоб побороти наслідки пожеж. При цьому постійно ходимо від хати до хати, показуємо та пояснюємо людям. Думаю, що треба це вирішувати на законодавчому рівні, підвищувати розміри штрафів. І звичайно продовжувати роз’яснювальну роботу.

Нагадаємо, громадян за спалювання сухостою та сміття штрафують від 170 до 340 гривень, посадовців – від 850 до 1190 гривень. Якщо горить територія заповідників, то штрафи вдвічі більші.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень