Найвища нагорода у Франції: Ліна Костенко стала кавалером Ордену почесного легіону (ФОТО)

Отримати Орден почесного легіону – це велика честь (с)

Фото зі сторінки Віталія Кличка
Фото зі сторінки Віталія Кличка

Відома українська поетеса Ліна Костенко напередодні стала кавалером Ордену Почесного легіону.

Церемонія вручення відзнаки напередодні відбулася у французькому посольстві у Києві, повідомила журналістка Мирослава Барчук.

– Це найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент республіки за військові або цивільні заслуги, – йдеться у повідомленні.

Відзнаку письменниці вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен:

– Пані Костенко, якщо навести три слова, якими можна було б вас охарактеризувати, то я відзначив би такі: рішучість, сміливість і бажання, незважаючи ні на що, залишатися вільною.

 

Ці три слова, на мою думку, найкраще характеризують ваш життєвий шлях, головне – вашу рішучість залишатися людиною з активною громадянською позицією, – сказав посол, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сама Ліна Костенко зауважила, вручення Ордену стало для неї несподіванкою:

 – У тяжкий час ми тут зібралися, але з дуже гарної нагоди, тому що отримати Орден почесного легіону – це велика честь. Для мене це була абсолютна несподіванка, тому що я належу до всесвітньо невідомої літератури. І раптом така відзнака. Я справді люблю Францію. У мене є і вірші про Францію, – сказала Ліна Костенко.

Відзнаку Ліна Костенко присвятила українським воїнам, які захищають батьківщину від російських окупантів, передає РБК-Україна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень