Найцікавіші нововведення «свіжоприйнятого» регламенту

Тричі потрібно було засідати депутатам, аби прийняти регламент Рівнеради. Сьогодні народні обранці розглядали статті від 28 до 56. Деякі з частин документу в посадовців викликали хвилю жвавих обговорень

Зокрема пропозицію про те, що громадські звернення розглядатимуться після прийняття порядку денного, але перед його розглядом, не підтримали.

Також довго депутати визначалися, як же саме їм потрібно записуватися на виступ під час сесії. Копіювати систему електронної подачі заявки на виступ, як в обласній раді, обранці не захотіли. Зокрема, було прийняте рішення, що депутати, які захочуть висловитися, або підніматимуть руку, або просто підходитимуть до мікрофону.

Суперечки розгорілися і навколо тимчасової відсутності депутата на своєму місці під час проведення сесії. Все не могли визначитися, хто ж відповідальний за картку депутата, що потрібна для голосування з робочого пульта. Єдиного рішення так і не знайшли, тому в регламент внесли положення про те, що відповідальними за картку є і сам депутат, і голова його фракції, і керівник апарату.

За словами голови регламентної комісії Олесандра Чубая, процес затвердження регламенту затягнувся через те, що організаційний відділ виконавчого комітету не одразу включився в процес обговорення. Далі Олександр Чубай про основні переваги регламенту:

Перше – те, що в нас є чіткий строк для візування проекту рішення, якого раніше не було. Друге – у нас є чіткий перелік віз і хто має візувати. Третє – в нас спрощена процедура для проектів рішень, які підготували депутати або громадськість. Раніше це була ускладнена процедура. Четверте – додалася ротація. П'яте – збільшилася набагато публічність самої ради. В нас зараз є записана норма про онлайн-трансляцію міської ради і виконкому. Зараз вона не здійснюється, але має бути здійснена.

За попередніми даними, наступна сесія міської ради відбудеться 16 червня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень