Наймасовіший ракетний удар по Сарнах: місто оговтується від обстрілу (ВІДЕО)

У райлікарні повилітало понад вісімдесят шибок

Втретє по Сарнах. Окупанти обстріляли райцентр на Півночі Рівненської області. Стріляли з території Білорусі з бомбардувальних літаків ТУ-22. Чотири ракети влучили у військовий об'єкт. Вибуховою хвилею пошкодило й цивільну інфраструктуру. Найбільше дісталося Сарненській центральній районній лікарні.

Я не чергувала. Чергували дівчата. Вони уже бігли у бомбосховище, почули вибух і вікно вилетіло. Тут скла було повно, - розповідає старша медична сестра Тетяна Крат.

За підрахунками працівників, у райлікарні повилітало понад вісімдесят шибок. Усі зі старих віконних рам. Наразі вікна просто затягнуть плівкою, а найближчим часом замінять на пластикові. З працівників лікарні та пацієнтів ніхто не постраждав. Дісталось і житловому сектору. Пані Марія живе найближче до місця ракетних ударів. Після оголошення повітряної тривоги жінка відразу побігла у сховище. Не добігла зовсім трішки.

— Я стала на цю сходинку і мене хвилею, мабуть, знесло, і я там покотилася по тих східцях.

 

Головою вдарилась, але нічого - все нормально, - розказує жителька міста Сарни Марія Губеня.

Будинку пані Марії дісталось найбільше. Ударною хвилею позривало шифер, повибивало вікна. Вагонку збирали по усьому городу.

— Ворота вставив в гараж на місце, бо їх трохи вигнуло.

 

Он пластик познімали - позбирала на городі.

 

Я її не садив ту вагонку, а вона, виявляється, виросла, - каже житель міста Сарни Василь Губеня.

Відновлювати будинок допомагають працівники комунальної установи міста. Працюють тут уже вдруге. Помешкання пані Марії було в епіцентрі ударної хвилі також під час першого обстрілу військового об'єкту у Сарнах ще у березні. Загалом пошкоджено понад 30 житлових будинків.

— Наше комунальне підприємство здійснює заміну даху. Цей будинок наразі найбільше постраждав.

 

Решта пошкоджень поки що фіксуються. Це за кошти резервного фонду міського бюджету, - перший заступник міського голови міста Сарни Іван Назарець.

Наразі це наймасовіший ракетний удар по Сарнах. У місто на півночі області прилітало тричі - дві ракети у березні по військовому об'єкту, два попадання у червні по мийці та СТО, де загинуло четверо людей і ще раз 28 серпня чотири ракетні удари знову по військовому об'єкту.

— Паніка певна була.

 

Люди у цей час, на жаль, не всі пішли в укриття, але зрозуміло, що після перших вибухів масово почали переміщуватися в укриття, - міський голова міста Сарни  Руслан Серпенінов.

З початку повномасштабного вторгнення окупанти 12 разів стріляли по Рівненщині. Здебільшого із території Білорусі. Після останнього авіаудару ніхто не постраждав ні серед військових, ні серед цивільних.

Джерело: ITV-Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень