«Найкраще капіталовкладення –  це вкладення в нові знання»: цитати геніального Бориса Патона

Він помер у 101 рік

Вчора, 19 серпня,  із життя пішов видатний український вчений Борис  Патон.

За три місяці йому мало виповнитися 102 роки.

Причиною смерті видатного інженера, чиїми винаходами у галузі зварювальних процесів, металургії та технології металів користуються у всьому світі, стало захворювання серцево-судинної системи, повідомляє РБК-Україна.

 Борис Патон – автор понад 400 винаходів, двічі Герой соцпраці та Герой України. Він був мудрою людиною. Ось декілька цікавих цитат Бориса Патона:

  • Мрію, щоб наука і вчені були в пошані в нашій країні. Щоб Україна розвивалася і процвітала. І щоб все було добре у нас, наших дітей і онуків.
  • Пройде час, ми порозумнішаємо і станемо більш цивілізованими, як і належить країні, що знаходиться в серці Європи. І змужніємо.
  • Маємо навіть власні пропозиції щодо будівництва постійної станції на Місяці й готові надати їх нашим потенційним партнерам.
  • Найкраще капіталовкладення, навіть якщо це просто хобі –  це вкладення в нові знання. Освіта, книги, якісь навчальні програми.

А ось ще декілька вдалих цитат Бориса Патона, які ще до 99-річчя вченого підготувало видання Gazeta.ua.

  • За незалежної України на кожну гривню державної підтримки інновацій Інститут електрозварювання повернув до держбюджету понад 4 грн.
  • Здоров'я людини важливіше, навіть за зварювання в космосі.
  • Чого я навчився у свого батька? Того, що попереду має бути робота й інтерес до роботи, а не до набивання своїх кишень дзвінкими монетами. Людина повинна любити свою справу й віддаватися їй.
  • Секрет довголіття: регулярні робочі навантаження, заняття фізкультурою, спортом і здоровий спосіб життя.
  • Анексію Криму я сприйняв з болем і як громадянин, і як вчений, адже наша країна позбулася однієї з найважливіших частин своєї території. У той же час постраждала і наша Академія, оскільки в Криму є ряд важливих академічних організацій, які плідно працювали.
  • Релігійні уявлення полягають у тому, що світ утворено надприродною божественною силою. Паралельне співіснування цих світоглядів, на мою думку, було та є невід'ємним і важливим чинником розвитку цивілізації. Головне тут – запобігати проявам так званого войовничого атеїзму та клерикалізму. Кожна людина має право на власний вільний вибір.
  • Якщо у тебе зорова пам'ять хороша, значить, навіть при написанні шпаргалки запам'ятовуєш матеріал. Корисна річ, скажу я вам. Тільки на іспиті її діставати не потрібно.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень