Навіть одна хурма запускає в організмі незворотний процес

Фрукт особливо корисний людям, які мають схильність до куперозу та варикозу

Якими вітамінами корисна хурма 

На 100 г хурми середня калорійність становить приблизно 65-67 ккал. У хурмі міститься близько 1 г білка, 40 мг жиру та 16 г вуглеводів, 2 г харчових волокон. Плід багатий на пантотенову кислоту: на 100 г м'якоті вітаміну В3 міститься близько 7,5 мг, що становить 150% добової норми. Крім того, в ній міститься бета-каротин, аскорбінова кислота, вітаміни В1, В2, РР, вітамін Е, Н та К.

Серед усіх рослинних джерел саме у хурмі найбільше йоду, який потрібний для здоров'я щитоподібної залози. Одна середня хурма покриває добову потребу у цьому мікроелементі.

Корисні властивості хурми 

На добу допустимо вживати до 400 г продукту, це 2-3 середні хурми. Цього достатньо, щоб отримати від цього смачного продукту максимум користі.

Серед позитивних властивостей можна назвати: 

  • Стимуляцію травлення завдяки клітковині, яка посилює моторику, сорбує токсини, активує виділення шлункового та кишкового соку. 
  • Допомога у засвоєнні заліза завдяки аскорбіновій кислоті, стимуляція кровотворення завдяки вітамінам групи В.
  • Підвищення еластичності капілярів з допомогою вітаміну РР, поліпшення реологічних властивостей крові, що корисно для людей, шкіра яких схильна до куперозу, та є передумови до варикозу. 
  • Допомога у підтримці гостроти зору завдяки бета-каротину та зеаксантину, які захищають сітківку та жовту пляму від дегенеративних змін. 
  • Легкий сечогінний ефект дозволяє усунути набряклість кінцівок, видалити надлишок солей, запобігти сечокам'яній хворобі. 
  • Зниження ризику серцевих нападів завдяки фенольним сполукам, що борються з атеросклерозом. 
  • Допомога у стимулюванні імунітету завдяки високій концентрації аскорбінової кислоти, вітамінів групи В та мінералів. 

ПРОТИПОКАЗИ

Але важливо знати, що деяким людям варто обмежувати споживання хурми або повністю відмовитись від її вживання, щоб не нашкодити здоров'ю. Серед основних протипоказань можна назвати:

  • вік до трьох років;
  • гострі захворювання травного тракту (гастрит, ентерит, коліт);
  • алергію на продукт, індивідуальну нестерпність. 

Не можна вживати багато плодів, особливо з терпким смаком. Таніни, що містяться в них, гальмують травний процес, можуть спровокувати утворення в шлунку фітобезоарів, які загрожують розвитком кишкової непрохідності.

Крім того, надлишок клітковини провокує переймоподібні болі в животі через стимуляцію кишкової моторики. У плодах багато цукру, тому їх з обережністю слід застосовувати людям із цукровим діабетом.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень