Навіщо в чай додавати пшоно — спробуйте, і вже не зможете пити напій інакше

Більшість навіть і не здогадується, наскільки це корисно

Чай з пшоном — традиційний напій жителів Казахстану. Якщо ви хоча б раз бували в цій цікавій країні, тоді точно бачили чи навіть куштували його. Але мало хто здогадується, що такий напій ще й дуже корисний.

Що дає чай з пшоном для здоров'я

Складно переоцінити користь чаю з пшоном. Він має сечогінну, протизапальну дії, допомагає вивести з організму токсини та зміцнити імунітет. Додатково такий напій покращує стан шкіри, волосся та нігтів, позитивно впливає на метаболізм.

Окрім цього, вживаючи чай з пшоном, ви помітите, що ваші кістки зміцніли, кровообіг покращився, тиск нормалізувався.

 

Він має ранозагоювальні властивості, покращує роботу кишківника та шлунку, знижує кількість цукру в крові.

Фахівці стверджують, що чай з пшоном варто пити для профілактики серцево-судинних захворювань, діабету, онкології, застуди, для лікування певних проблем з ШКТ. Допомагає чай з пшоном схуднути і покращити стан шкіри.

Чому чай з пшоном такий корисний? В пшоні міститься багато вітамінів, зокрема групи В, РР, а також калій, магній та фосфор. До речі, останнього у пшоні значно більше, ніж у м'ясі.

Як правильно заварювати чай з пшоном

Перед додаванням пшона до чаю крупу потрібно попередньо обсмажити. Потім її змішують з гранульованим чаєм і заливають окропом — потрібно взяти одну ложку такої суміші на чашку води.

Заварюється чай з пшоном 5-7 хвилин, але не довше — інакше напій вийде надто терпким.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень