Навіщо потрібна решітка в духовці: майже ніхто не знає, як її правильно використовувати

У решітки є свій функціонал

Багато хто не замислюється про те, навіщо в духовці решітка, тому без довгих роздумів ставлять на неї сковороди. Але насправді сфера застосування не обмежується роллю підставки.

Решітка може бути корисною у приготуванні деяких страв, пише Телеграф.

Що можна зробити за допомогою решітки у духовці

  • Тости в духовці

Вона може замінити тостер. Трохи нижче решітки поставте деко, застеліть його пекарським папером і поміж прутами решітки поставте скибочки білого тостового хліба. Через 20 хвилин у вас будуть справжні тости.

На решітці можна запекти овочі, причому прямо в шкірці. Картопля, перець або баклажани вийдуть просто неперевершеними.

Навіть м’ясний шашлик на решітці – не проблема. Для цього на шпажки треба наколоти шматочки м’яса і встановіть на решітку. Обов’язково знизу поставте деко, щоб сік з овочів або жир з м’яса капав на нього. Приготувати таку страву можна завжди, незалежно від погоди.

  • Тако у духовці

Решітка може допомогти у приготуванні мексиканської закуски тако. Візьміть лаваш і виріжте коло, повісьте на решітку та залиште на 15 хвилин у духовці. Для начинки можна використовувати обсмажений фарш із цибулею в томатній пасті та прикрасити страву можна сиром.

  • Курячі ніжки в духовці

Також можна приготувати курячі гомілки, просто повісивши їх на решітку. Обмастіть їх спеціями, а внизу підставте деко з картоплею — і страва готова!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень