Навчання у ВНЗ Баварії за 100-300 євро на семестр: умови

Українців запрошують на онлайн-ярмарок

Українських вступників запрошують взяти участь в онлайн-ярмарку «Навчання в Баварії», де молоді українці зможуть дізнатися про можливості здобуття вищої освіти в Німеччині.

Участь у заході може взяти молодь, яка бажає розпочати навчання після закінчення школи, студенти та випускники закладів вищої освіти, які думають про навчання на магістратурі в Баварії, а також їхні батьки – для цього необхідно зареєструватися.

Під час онлайн-ярмарку, що проходитиме з 26 до 28 жовтня, 18 закладів вищої освіти з усієї Баварії представлять себе українським абітурієнтам, презентуючи свої заклади та освітні пропозиції спеціально для української аудиторії та відповідаючи на поставлені запитання.

 

Про навчання у Баварії

Навчання у державних закладах вищої освіти Баварії є безплатним. Ви сплачуєте лише семестровий внесок (100–300 євро) за семестр, який одночасно є квитком на проїзд у громадському транспорті. Вам також потрібна медична страховка. Для студентів це коштує близько 120 євро на місяць.

Для вступу до закладу вищої освіти Баварії необхідно мати атестат про повну загальну середню освіту (Hochschulzugangsberechtigung, HZB), тобто диплом, який дає право на навчання.

Після 11 років навчання в школі в Україні Ваше свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти ще не відповідає вимогам HZB.

Ви повинні або успішно навчатися принаймні один рік в українському університеті (і мати можливість офіційно підтвердити своє навчання та отримані оцінки), або відвідувати Штудіенколєг (Studienkolleg) в Баварії.

Важливо зауважити, що в такому випадку потрібно володіти німецькою мовою не нижче рівня В1+ та скласти вступний іспит.

Оскільки університети та інститути не мають власних гуртожитків, доводиться шукати житло самостійно. Ви можете орендувати власне житло або ділити спільну квартиру (так звана Wohngemeinschaft або WG). Або можна подати заявку на кімнату в гуртожитку – є приватні організації, або гуртожитки студентських профспілок.

Джерело: osvita.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень