Навчальний рік для першокурсників може розпочатися всередині вересня

А ЗНО – наприкінці червня

фото ілюстративне

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання орієнтовно може розпочатись 25 червня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор директорату вищої освіти Міністерства освіти й науки Олег Шаров.

Так, вступна кампанія до 11-класників буде проведена у серпні. А навчальний рік для першокурсників ймовірно розпочнеться 15 вересня. Однак для інших курсів він розпочнеться 1 вересня.  

На фото Олег Шаров

Вступна кампанія – ЗНО, ЄВІ (єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступників до магістратури), ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право») обов’язково будуть проведені.

 

Оскільки ЗНО та інші вступні іспити дозволяють не тільки забезпечити справедливий вступ, але й убезпечити вступників від скупчення в приймальних комісіях та на вступних іспитах, що дуже важливо в цьому році, – розповів Олег Шаров.

Календар інших вступних кампаній буде визначений до кінця квітня.

Втім, він зауважив, що ці строки можуть бути змінені, якщо заборона на відвідування закладів освіти її здобувачами буде продовжена після 1 червня.

У разі вручення свідоцтв про базову середню освіту до кінця червня, вступна кампанія до фахових коледжів для випускників дев’ятих класів може бути проведена без перегляду раніше визначених строків у липні.

Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти провів вайбер-опитування фахових коледжів щодо вступної кампанії на основі дев’яти класів.

 

Опитування засвідчило бажання 82 % його учасників не змінювати час проведення вступної кампанії на основі 9 класів, навіть за умови відтермінування кампанії на основі 11 класів на серпень, – написав Олег Шаров.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень