Задихаєтеся? Науковці знайшли зв'язок між антибіотиками та ...астмою (ФОТО)

Вся справа в кишківнику

Колаж - наш

Розмови про шкоду антибіотиків виявилися не такими вже й «розмовами». Діти, яким давали антибіотики, можуть розвинути алергію та астму у дорослому віці. Такими є дані нового дослідження, опублікованого у виданні «Mucosal Immunology».

Згідно з результатами наукових спостережень, все вказує на те, що діти, яким у ранньому віці давали антибіотики, мають більший ризик появи алергії та астми. 

Дослідження проводилося не на людях, а на мишах. Їх розбили на дві групи, одним давали антибіотики (азитроміцин та амоксицилін). Миші, які перебували у контакті з антибіотиками, згодом мали сильніші алергічні реакції на подразники. 

Науковий керівник дослідження проф. Мартін Блейзер просить, по-можливості, не давати дітям антибіотики

МАЛИМ ДІТЯМ АНТИБІОТИКІВ НЕ ДАВАТИ?!

Мартін Блейзер – керівник наукової лабораторії та самого дослідження каже:

«З цього дослідження варто зробити один важливий висновок: Якщо є можливість – намагайтеся не давати малим дітям антибіотики. Оскільки вони можуть викликати довготривалі проблеми на кшталт алергій та астми».

Вчені вважають, що антибіотики вбивають бактерії, які необхідні для нормального розвитку імунної системи, а це, своєю чергою, змінює мікробіому кишківника та шлунку, що й призводить в подальшому до можливої появи різноманітних захворювань.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень