Наступ з Білорусі на Рівненщину: Коваль у прямому ефірі розповів про реальну ситуацію (ВІДЕО)

Наші військові - у бойовій готовності

Останніми днями всі активно обговорюють ймовірний наступ Білорусі на Рівненщину та Волинь. А цієї ночі у різних телеграм-каналах навіть з'явилися повідомлення, начебто путін дотиснув таргана Лукашенка і той наважився іти у бій:

Поспішати вірити подібним інформаційним вкидам НЕ ВАРТО, оскільки офіційні джерела повідомляють, що ймовірність наступу є невисокою.

Імовірність масштабної участі білоруської армії у війні проти України є невисокою через настрої народу Білорусі. Про це в інтерв’ю ЗМІ розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Про те, яка ситуація на кордоні Рівненщини з Білоруссю, у прямому ефірі телемарафону розповів очільник ОВА Віталій Коваль:

 — У спілкуванні з військовими завжди чую одну фразу: армію відрізняє дві речі – вмотивованість особового складу та бойовий досвід.

 

Ми розуміємо, що у білоруської армії немає ані досвіду, ані вмотивованості наступати.

 

Втім, навіть якщо це відбудеться, то задача пройти через Рівненщину - це мегаскладна задача.

 

В першу чергу через рельєф та території. 40% території Рівненщини -  це ліси. А північні райони, які межують з РБ, це - непрохідні ліси й болота.

Наразі ЗСУ, ТрО, і ДФТГ несуть посилене бойове чергування на кордоні. Усі військові у бойовій готовності. Постійно йде укріплення фортифікаційних споруд. 

— Рішення йти до України через Рівненщину - це буде фатальна помилка та дорога в один кінець.

Також Віталій Коваль розповів, що тимчасові споруди, якими користувалися військові, тепер переводять в режим постійних. Їх будуть добудовувати, укріплювати, аби нашим військовим було комфортно, бо найближчим часом загроза нікуди не зникне, додав очільник Рівненщини. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень