Нас чекає екстремальне літо: Науковиця із Заходу України зробила заяву

Погода змінюється

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Через теплу зиму в Україні та й у світі загалом прогнозують екстремальне літо, а весна та осінь можуть бути довшими. Про це розповіла доцентка наук кафедри фізичної географії Чернівецького національного університету Дарія Холявчук.

Оскільки мало випало вологи взимку, то ця волога мала б вирівнятися за рахунок весни чи літа. Тому якщо зима не дуже виражена, як цього року, можна очікувати холодну весну. Однак через те, що велика кількість опадів випадає одночасно, вони є неефективними, адже просто швидко стікають і не засвоюються ґрунтом. А через високі температури частішими стануть посухи, – розповіла науковиця.

Вона додала, що до змін клімату людству доведеться адаптовуватися, оскільки ніхто не здатний боротися зі змінами клімату.

Повинні до цього адаптуватися. Наприклад, не будувати у заплаві річок, бо можливі повені через значні опади. Має змінитися планування міст, бо у нас багато поверхонь, які вбирають тепло, як от асфальт, і через це місто має ще додаткові два градуси тепла, – заявила Дарія Холявчук.

Джерело: Глибока.News

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень