Народився хлопчик: 8 популярних і милозвучних імен, як його назвати

Перелік

Ім'я Авраам перший раз побачили у Святому Письмі. Так називали прабатька всього єврейського народу. На той момент воно означало «батько піднесений». Але через певний період часу Бог наказав змінити ім'я та його почали пояснювати як «батько народів».

Валерій звучить просто і красиво. Його вважають римським родовим ім'ям Valerius. З'явилося на латині та має значення «бути здоровим». Трактують як «сильний», «бадьорий», «міцний».

Макар утворилося у грецькій мові від слова «Макаріос». Має значення «блаженний»,«щасливий». У давньогрецькій міфології Макаріос вживали як синонім до бога Зевса.

Гліб, за першим варіантом походження, виникло як ім'я зі давньоскандинавської культури. Там мало значення «улюбленець Богів», «спадкоємець». А за другою версією, Гліб бере початок зі слов’янської культури, де ім'я означає «земля», «рілля».

Давид – милозвучне ім'я з давньоєврейським корінням. На українську перекладається як «улюблений», «улюбленець», «коханий».

Євген – лаконічне чоловіче ймення. Бере початок із Давньої Греції. Має значення «благородний», «знатний». А дослівно з грецької мови перекладається як «з хорошими генами».

Кирило теж має грецькі корені. Воно означає «пан» або «владика». Деякі кажуть, що виникло у перській мові та трактується як «сонце».

Ростислав – ім'я зі слов'янським корінням. Воно досить популярне в Україні. Складається з двох коренів: «рост» і «слава». Тобто, трактується як «слава, яка зростає».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень