Наприкінці серпня на рівнян очікують кліматичні аномалії

Втім, до цього ще трохи «припече»

Цьогоріч середина літа, на відміну від червня, видалася не надто спекотною. На території Західної України позначка термометра рідко піднімалася вище типових для цього періоду показників.

Втім, львівський кліматолог Василь Троцюк запевняє, що «червневе тепло саме не ходить». Тож, до кінця сезону ще варто сподіватися на справді літню спеку.

У коментарі Радіо Трек кліматолог розповів, що до України саме повертається тепло з Європи.

Від завтра на рівнян і мешканців Заходу чекає спекотна погода – до 30 ºС, а місцями й більше. Втім, найімовірніше, така погода протримається лише до вихідних і вже з початком наступного тижня вона буде перемінною: вдень позначка термометра підніматиметься до 16-25 ºС, а вночі – опускатиметься аж до 6-8 ºС.

 

Крім того, наприкінці серпня синоптики прогнозують значні похолодання – аж до заморозків.

У цей час в Карпатах навіть може випасти сніг. Загалом це літо нагадує 2010 рік - тоді теж раптово засніжило, каже кліматолог.

Що ж до вересня, то перша декада традиційно повинна бути теплою. А вже після 15 числа  знову переважатиме нестійка змінна погода, яка може перериватись невеликими дощами.

Загалом Василь Троцюк зазначає, що подібні кліматичні аномалії трапляються кожні 30 років і пов’язані з активністю Сонця.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень