Накопичувальні пенсії: Як їх планують запроваджувати в Україні

Про рух пенсійної системи

До кінця цього року в Україні планують запровадити обов’язкове пенсійне накопичення для українців. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, що солідарна пенсія має покривати певний відсоток заробітку, який людина отримувала упродовж життя, для підтримки того рівня, до якого вона звикла.

У всіх країнах цей рівень покриття вимірюється відсотково. Якщо людина пропрацювала 30-35 років, то на пенсії вона має отримувати 40% від середнього рівня заробітку. Ми зараз пропрацьовуємо навіть більший відсоток, щоб солідарна і накопичувальна частини перевищували 40% заробітку, – зауважила Оксана Жолнович.

За її словами, це складні обрахунки, бо на 11 мільйонів пенсіонерів в Україні є приблизно 13 мільйонів людей, які сплачують соціальні внески.

Аби пенсіонер отримував 6-7 чи 10 тисяч гривень, його «візаві», який працює, має сплатити трохи більше ніж 10 тисяч гривень соціального внеску. Мало хто в Україні сплачує такий великий ЄСВ. Тож необхідний ресурс треба шукати деінде, – пояснила міністерка.

Також вона додала, що є ще питання соціальної справедливості. За її словами, чинна формула розрахунку пенсії з урахуванням індексацій дуже занижує реальну вартість заробітку.

Між тим Оксана Жолнович зауважила:

Ще дуже важливо  розробити надійні механізми інвестування, аби ці гроші працювали, щоб вони не були втрачені. Тож пенсійну реформу ми дуже скрупульозно прораховуємо, але впевнена, що вже до кінця року вийдемо з конкретним результатом, – додала Оксана Жолнович.

Джерело: Дзеркало тижня

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень