Надто мало бездомних звертаються до рівненського Центру для безхатьків (ФОТО)

Щотижня там з'являється 2-3 нових людей

Йдеться про сотні безхатьків, які протягом року отримують допомогу в обласному соціальному центрі, що на вул. Жоліо-Кюрі.

Однак цей заклад настільки потужний, що може надавати допомогу більшій кількості людей, впевнені депутати обласної ради.

Днями там побували члени двох постійних комісій облради - з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства і з питань соцполітики та соцзахисту учасників АТО і членів їх сімей. Депутати вивчали роботу закладу та потреби його підопічних, аби спланувати роботу своїх комісій цього року.

Нині у соціальному центрі отримують послуги близько 30 безхатьків.

 

Переважно це жінки похилого віку, багато з яких не мають родини, а часто ще й документів. Останні працівники соццентру їм допомагають відновити.

Щотижня до закладу приходить 2-3 нових людини, які можуть тут помитися, випрати одяг, поїсти та переночувати. Тут постійно працює медсестра та соціальний працівник, а двічі на тиждень – ще й перукар, який має окрему обладнану кімнату.

Проте, депутати відзначили, що заклад має достатньо потужності, аби надавати допомогу більшій кількості людей.

У центрі ж посилаються на специфічний контингент своїх підопічних.

Це люди, які ведуть кочовий спосіб життя і приходять до центру переважно поїсти, привести себе до ладу та переночувати. Іноді їм треба оновити одяг та взуття, адже центр регулярно отримує гуманітарну допомогу від релігійних місій.

Нагадаємо, що до нового приміщення соціальний центр переїхав у грудні 2018-го. Завдяки коштам ДФРР у старих приміщеннях провели реконструкцію, зробили сучасний ремонт і створили гарні умови для людей, які потрапили у складні життєві обставини.

За матеріалами пресслужби Рівненської обласної ради

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень