Нацбанк погодив: правоохоронці матимуть доступ до банківських карток українців

Проте це не торкнеться  правил розкриття банківської таємниці

НБУ уточнив правила щодо зберігання захисту, використання та розкриття банківської таємниці після внесення змін до закону «Про банки та банківську діяльність». Але при цьому в правилах розкриття банківської таємниці зміни не торкнуться.

Банки надаватимуть інформацію про рахунки та платіжні картки тільки своїм клієнтам або їх представникам, чи за судовим рішенням.

Також банківська таємниця може бути порушена на запит державних і силових структур, але тільки якщо вони звернуться з такою вимогою встановленим законом чином. Закон передбачає випадки, коли така інформація може знадобитися держструктурам. Якщо запит не відповідатиме закону, у доступі буде відмовлено.

Відтепер правоохоронці зможуть отримати не лише номери банківських рахунків клієнтів, відомості про гроші на них та дані про операції з рахунком. Тепер закон також дозволить їм отримати дані про номер платіжної картки клієнта, - зазначає НБУ.

Але при цьому Нацбанк розширить список даних, що становлять банківську таємницю та розкриваються банками за запитами уповноважених державних органів.

Джерело: Нацбанк

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень