Набряк ніг - це не завжди хвороба. Коли такий стан не повинен хвилювати 

Набряки бувають патологічними та фізіологічними

Не всі набряки є ознакою хвороби. Дуже часто вони виникають у здорових людей і нерідко у спекотну погоду.

Набряки бувають двох типів — патологічними та фізіологічними. Перші є ознаками різних хвороб, другі з'являються у здорових людей.

Проте навіть такі набряки призводять до дискомфорту. Набряки стоп часом змушують відмовитися від елегантного взуття на підборах, воно стає тісним. Набряки ніг викликають почуття втоми та дискомфорт – рухи стають більш утрудненими та менш точними.

Однією з найчастіших причин набряків є надлишок солоного, солодкого в раціоні та зловживання алкоголем. Всі ці продукти викликають затримку рідини в організмі. Саме тому після веселої вечірки людина може прокинутися і не впізнати себе у дзеркалі, - пояснюють лікарі.

Трапляються набряки й через звичку сидіти закинувши ногу на ногу. При цьому порушується кровообіг, кров під дією сили тяжкості накопичується у нижніх кінцівках. Це одна з причин варикозу.

Ще одна часта причина набряклості - передменструальний синдром. Набряки виникають за один-два тижні до менструації та зникають з її початком. Вважається, що це пов'язано з коливаннями рівня жіночих статевих гормонів, що уповільнює виведення рідини з організму.

Невелика набряклість рук та ніг може бути варіантом норми у другій половині вагітності.

У перерахованих випадках позбутися набряків допоможе усунення причини — корекція раціону, достатня фізична активність, зручне взуття. Корисними будуть масаж, прохолодні ванни, відпочинок з піднятими ногами. Ці ж заходи дієві під час вагітності та передменструального синдрому.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень