На звичайні – грошей немає, зате можуть з’явитися пенсії «за особливі заслуги» 2.0

Нардепи знову мудрують над «покращеннями»

Фонтанують ідеями у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради.

Саме там запропонували встановлювати пенсії громадянам, яких нагороджено почесною або звичайною грамотою ВРУ. Про це Радіо ТРЕК повідляє із посиланням на офіційний сайт парламенту.

Щодо законопроєкту №3002 напередодні доповідав заступник голови комітету Михайло Цимбалюк.

Обґрунтовуючи необхідність прийняття цього документу, він звернув увагу на те, що у Законі «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» відповідні виплати, встановлюються зокрема особам, нагородженим Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою Президії Верховної Ради Української РСР.

Водночас не йдеться про громадян, які

за роки Незалежності України зробили вагомий особистий внесок у різні сфери життєдіяльності, мають заслуги перед українським народом у становленні та зміцненні країни як демократичної, соціальної, правової держави, сприяли забезпеченню прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму та громадянської злагоди в суспільстві, брали активну участь у законотворчій діяльності і були за це нагородженні Почесною грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України.

Зважаючи на це, Цимбалюк запропонував внести доповнення до відповідного закону, встановивши особам, що були нагородженні вказаними грамотами, надбавку до пенсії у розмірі, передбаченому документом.

З ініціативою нардепи погодилися, проте відкритим лишилося питання, якою має бути грошова ця виплата: одноразовою чи все ж довічною?

Крім того, збираються згодом напрацювати у комітеті й механізм позбавлення нагороди, якого наразі немає. Зокрема, у випадку наявності кримінального провадження.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень