У "Міжнародному аеропорту Рівне" сьогодні гасили літак (ФОТО/ВІДЕО)

А також вчилися відпрацьовувати дії у разі виявлення вибухонебезпечного предмету

22 грудня на території «Міжнародного аеропорту Рівне» рятувальники спільно з екстреними службами обласного центру провели тактико-спеціальне навчання з гасіння повітряного судна.

Навчання проходило за двома окремими сценаріями. У першому випадку внаслідок технічних несправностей при посадці загорівся двигун літака. У повітряному судні перебувало 50 пасажирів, п’ятеро з яких травмовані.

Адміністація аеропорту за номером «101» повідомляє про надзвичайну пригоду пожежно-рятувальну службу та силами пожежної охорони об’єкту проводить евакуацію потерпілих пасажирів з літака.

 

Тим часом, за лічені хвилини до місця пожежі прибувають перші відділення рятувальників. Бійці ДСНС оперативно подали на гасіння двигуна та охолодження баків з пальним літака повітряно-пінний і водяний стволи.

Ще за кілька хвилин на місце пожежі прибувають правоохоронці, медики та аварійні служби області. 

Для керування роботами з ліквідації пожежі та евакуації пасажирів створюється штаб з пожежогасіння.

Потерпілих громадян в екстреному порядку медичними бригадами доправляють до лікувальних закладів Рівного. Інших пасажирів літака вогнеборці евакуйовують з місця пожежі на безпечну відстань.

За 10 хвилин умовну пожежу було успішно ліквідовано.


 

Другий сценарій відпрацьовували в центральному корпусі аеропорту. За тактичним задумом, в терміналі було виявлено вибухонебезпечний предмет.

Підрозділи ДСНС спільно з адміністрацією негайно евакуювали громадян із залу очікування аеропорту. Місце знахідки оточили правоохоронці, а вибухотехніки після ретельного огляду предмету вивезли його у спеціально відведене місце.

У навчаннях взяло участь більше 40 рятувальників ДСНС та працівників екстрених служб і було задіяно 10 одиниць пожежно-рятувальної, спеціальної та допоміжної техніки.

Мету навчань вдалося досягти, - резюмував начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук. Адже, рятувальники удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено працювати з аварійними службами під час ліквідації надзвичайної ситуації подібного типу.

Після закінчення навчань очільник Служби порятунку Рівненщини вручив надзвичайникам Олександру Кечу та Івану Ільченку нагрудні знаки ДСНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень