На що витратять мільйони з обласного бюджету Рівненщини?

Відомо, які проєкти фінансуватимуть у 2021 році

На Рівненщині визначилися із проєктами, що фінансуватимуться за обласні кошти у 2021 році. На останній сесії місцеві обранці підтримали більшість пропозицій Рівненської ОДА.

Серед проєктів, що отримають гроші з обласного бюджету у 2021 році: Клеванський госпіталь ветеранів війни – 2,5 млн грн, приймальне відділення обласної клінічної лікарні – 2,4 млн грн, обласна універсальна наукова бібліотека – 2,4 млн грн, реконструкція Міжнародного аеропорту «Рівне» - 4,3 млн грн.

Загалом Рівненська ОДА подала пропозиції щодо будівництва на 30 мільйонів, що були підтримані на 60%. Найбільше дивує позиція депутатів щодо шкіл. Наприклад, Цепцевицьку школу ми включили в президентську програму «Велике будівництво» та залучили 15,5 млн грн з ДФРР.

 

Водночас депутати виділили лише 2 млн грн проти 7,2 млн, запропонованих нами. Нуль коштів передбачили депутати і на Вирівську ЗОШ, хоч ми подали пропозицію на 5 млн, - прокоментував голова ОДА Віталій Коваль.

Голова Рівненської ОДА додав, Рівненська область – регіон з високою народжуваністю. Тому на навчальні заклади потрібно спрямовувати більше коштів.

Ми неодноразово зверталися в Кабмін, Міносвіти та Мінрегіон щодо затвердження окремої секторальної програми для регіонів з високою народжуваністю  та виділення під дану програму  коштів з держбюджету. Водночас, набагато легше залучати кошти з державного бюджету, коли є співфінансування від області, - наголосив Віталій Коваль.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень