На сесії Рівнеради велелюдно

Депутатів пікетують

Рівняни пікетують міських депутатів — нагадують обранцям про їхню роботу протягом 5-річної каденції, яка добігає кінця. Зокрема, біля входу до сесійної зали встановлені стенди з написами «Земельні афери», «Спільники режиму» тощо. Активісти цю акцію назвали «Ніколи знову» і буде вона неодноразовою, розповідає громадський активіст Роман Мартин:

В майбутньому активісти планують більше працювати з виборцями, аби нагадати їм за кого вони голосують.  

Також сесію пікетують через будівництво на Кн.Острозького. Люди стурбовані тим, що поблизу їхніх осель зведуть багатоповерхівку і можуть знищити  зелену зону. Тож вимагають скасувати рішення міськради і повернути землю громаді.

Також до сесійної зали прийшов рівненський художник Віктор Гвоздинський, аби нагадати депутатам та міському голові про обіцянку гідно вшанувати полеглих героїв Небесної сотні. Адже в сесійній залі ще  влітку лунала пропозиція розмістити портрети бійців на рекламних щитах біля Свято-Воскресенського собору, а стенд на майдані Незалежності — прибрати. Але досі цього не зроблено.

Ще один протест проти будівництва влаштували власники житлового комплексу, що на вулиці Дворецька 46-48. Люди обурюються тим, що у новозбудованому житловому комплексі забудовник почав зводити нові житлові будинки. Через це у теперішніх мешканців забирають прибудинні території і  дитячий майданчик. Тож вони просять депутатів накласти вето на це будівництво. Попри те, що таке рішення немає юридичної сили, депутати його підтримали . Також у залі пролунала пропозиція  звернути увагу на проблему прокурора міста і просити його провести перевірку забудови. Втім, люди бояться, що ці дії будуть розтягнуті в часі, то ж пригрозили перекриттям дороги. Міський голова Рівного Володимир Хомко людей підтримав і сказав, що це буде найкращий крок.. Після цього протестувальники залишили сесійну залу. 

Нагадаємо також, що у порядку денному міських обранців, традиційно, багато земельних питань, близько сімдесяти. Між тим, під час пленарного засідання чергової 54 сесії міськради депутати також розглядатимуть питання про надання матеріальної допомоги для лікування рівнян – таких питань понад 20. Серед іншого, говоритимуть і про порядок продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв в місті. Всього у переліку понад сто питань, які депутати планують розглядати аж до восьмої вечора. Саме такий час позначено в порядку денному, з яким ви можете ознайомитись тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень