На Рокитнівщині не поспішають об’єднуватися у громади

До процесу децентралізації у віддаленому Рокитнівському районі Рівненщини люди ставляться з пересторогою. Таку думку висловили сільські голови під час зустрічі з консультантами з питань децентралізації проекту Пульс в рамках «Децентралізаційного марафону».

У Рокитнівському районі заплановано утворити дві ОТГ -  Рокитнівську селищну та Березівську громади. Однак у цьому районі - що не сільська рада – то громада. Адже більшість з них нараховують понад п’ять тисяч мешканців, а це одна зі складових спроможності громади. Тому деякі сільські голови вирішили не поспішати з об’єднанням.

Втім, Березове немає належної інфраструктури для центру громади, тому почали обговорювати варіант об’єднання в одну Рокитнівську громаду, з філією в одному з віддалених сіл. Таку пропозицію Рокитне подало усім сільським радам, але позитивних відповідей було не достатньо. Тож питання об’єднання поки що відклали.  Але почали вивчати досвід своїх сусідів - Клесівської та Миляцької громад, - повідомляє проект ПУЛЬС Асоціації міст України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень