На «Рівнеоблводоканалі» вчилися фахівці з-за кордону та семи областей України

«Рівнеоблводоканал» провів навчальний семінар із впровадження геоінформаційних систем

ГІС - це електронна карта мереж водопостачання та водовідведення. Перейняти досвід рівненського водопостачального підприємства, яке першим в Україні запровадило цю систему, приїхали комунальники із семи міст західної України та з Білорусі.

Процес впровадження програми на рівненському водоканалі тривав два роки і закінчився торік.  Програма передбачала паспортизацію усіх мереж підприємства. Її розробником є харківське підприємство «Енертех», а директором підприємства є уродженець Рівного Михайло Рибачук.

Він і розповів про переваги інформаційної системи:

- Що дозволяє ця система – працювати підприємству, просто кажучи, не в сліпу, вийти на абсолютно новий якісний рівень, мати повну інвентаризацію мереж, безпосереднє виконання різноманітних гідравлічних розрахунків результатом чого є оптимізація роботи самої системи водопостачання або водовідведення. Нині в Україні таких систем (завершених, чи в процесі виконання) близько десяти, але рівненський водоканал в плані експлуатації інформаційної системи на сьогоднішній день є передовим.

 

Серед іншого, електронна карта дає можливість працівникам «Рівнеоблводоканалу» дистанційно із абсолютною точністю виявляти проблемні місяця мереж і набагато швидше ліквідовувати аварії чи пошкодження у них, розповідає директор Рівнеоблводоканалу Андрій Карауш:

 

- Ми пройшли інвентаризацію всіх мереж водопостачання, а це майже 620 кілометрів мереж постачання води та 500 кілометрів мереж по водовідведенню, це майже 25 тисяч колодязів. В роботі це дуже допомагає, а саме головне, що це скорочує час на ліквідацію пошкоджень, це зменшує витоки і споживання електроенергії.

 

Між тим, наступного року «Рівнеоблводоканалу» отримає 21 мільйон гривень із Державного фонду регіонального розвитку на проект, розроблений водоканалом щодо автоматизації процесу підйому води із свердловин та подачі її споживачам. Термін реалізації проекту – 9 місяців, а ефект від цього згідно з розрахунками, варто очікувати за 7 років.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень