На Рівненщину насувається різке похолодання

І навіть морози

Зараз - надто тепла погода, як для першої декади жовтня. Востаннє так тепло у цю пору було 140 років тому. Нинішнє потепління, як пояснив львівський кліматолог Василь Троцюк, зумовлене надзвичайно великим виходом теплих повітряних мас з Близького Сходу, Південної Атлантики, Сахари. Дуже теплі антициклони рухалися по півдню України. А по півночі завтра, післязавтра вже помітна прохолода буде.

Василь Троцюк поінформував:

По півночі вже йде до нас дуже великий циклон. Правда, він дощу не принесе. Але принесе вже прохолоду. Буде вже +12…+15 градусів, а то й нижче.

 

Взагалі кліматологи обіцяють після 20 жовтня дуже сильне пониження температури – вночі до 10 градусів морозу. Я з цим трохи не згоден. Може, 10-12 і не буде. Але мороз буде. Це зв’язано зі Скандинавським антициклоном.

За словами Василя Троцюка, після 20 жовтня варто очікувати

від 5 до 8 градусів морозу на півночі Рівненщини. Але триватиме такий холод не довше, ніж 5 днів.

Тож наприкінці місяця і сніжитиме, і дощитиме. Хоча, зазвичай, як свідчать багаторічні спостереження, кінець жовтня -28-30 числа – теплі.

Помітно теплим цього року, каже кліматолог, буде і початок листопада: 8-12 градусів тепла.  Триватиме тепло до 16-18 листопада. Після цього вже буде сніжити. Але цей сніг не лежатиме, а швидко розтане.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень