На Рівненщині запрацювала європейська система забезпечення прав затриманих (ФОТО/ВІДЕО)

Відсьогодні

16 жовтня в ізоляторі тимчасового тримання міста Сарни презентували систему контролю за дотриманням прав людини «Custody Records».

Запроваджена електронна фіксація усіх дій, пов’язаних із затриманням та перебуванням особи в умовах ізоляції, яка запобігатиме порушенню прав людини у поліцейській системі та виключить випадки безпідставних звинувачень на адресу правоохоронців.

Завдяки сучасному технічному оснащенню в ІТТ вестимуть електронну документацію затриманих осіб, що спростить систему оформлення.

Також там вестимуть цілодобове відеоспостереження та відеореєстрацію слідчих дій, консультаційних послуг адвокатів, надання медичної допомоги тощо.

Крім того, в ізоляторі працюватиме інспектор із дотримання прав людини, який проводитиме первинне спілкування-інтерв’ю із затриманими.

Нова система автоматично сповіщатиме про закінчення граничних термінів тримання, а встановлена у кожному приміщенні камера і колонка дозволить напряму поспілкуватися із затриманим.

Цілодобове відеоспостереження дозволяє за потреби переглянути правомірність дій працівників ізолятора тимчасового тримання, поліцейських та самих затриманих. Інформація із семи установлених камер виводитиметься не лише на монітор у самому ізоляторі, а й дистанційно - в Управління забезпечення прав людини Нацполіції.

 

Нагадаємо, Сарненський ІТТ, який відкрили рік тому, став другим в Україні, який відповідає європейським нормам і стандартам. Нині ж він третій (після Херсону і Дніпра), де функціонує система «Custody Records».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень