На Рівненщині запрацює найбільша в області сонячна електростанція (ФОТО)

Об'єкт відвідав голова ОДА Віталій Коваль

Фото: Рівненська ОДА

СЕС зводять на 20-ти гектарах індустріального парку Малолюбашанської ОТГ Костопільського району. Станція міститиме понад 5 тисяч сонячних панелей та матиме потужність 1,8 мВт, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

У спорудження компанія-власник інвестувала мільйон 800 тисяч євро.

Відвідав об’єкт і голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Фото: Рівненська ОДА

Каже, що завдання обласної влади - допомагати бізнесу, тож підписав розпорядження про зменшення вартості оренди землі для інвестора удвічі:

- Держава купує таку електроенергію у виробника за визначеним «зеленим тарифом». А завдання обласної влади - допомагати бізнесу на різних етапах будівництва потужностей.

 

Тому підписав розпорядження про зменшення вартості оренди землі для інвестора. Відтепер і до моменту введення СЕС в експлуатацію ТОВ «Теплоенерго Сервіс» платитиме за користування ділянкою удвічі менше - 1,5% від її нормативної грошової оцінки.

 

Зекономлені на оренді понад 400 тисяч гривень на рік інвестор зможе направити у розвиток СЕС чи прискорення будівництва.

Наразі «Теплоенерго Сервіс» проводить роботи щодо приєднання сонячної електростанції до Єдиної енергетичної системи.

Зокрема завершується прокладання підземного кабелю до точки підключення, проходить сертифікація обладнання в НКРЕКП для підписання договору; заплановано продовження будівництва сонячної електростанції зі збільшенням потужностей до 6 мВт.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень