На Рівненщині замерзла водойма, де зимують лебеді (ФОТО)

Місцеві просять допомогти птахам

Фото Світлани Малафей

Восени чимало лебедів залишилися зимувати на Рівненщині.

Частина з них традиційно оселилася на водосховищі, що неподалік Острога. Решта ж птахів зимують у менших водоймах у різних куточках області.

Так, частина птахів залишилися у Дубровиці. Через сильні морози водойма, де вони живуть, замерзла. Про це у Facebook повідомила  місцева жителька  Світлана Малафей та закликала рятувати птахів, аби вони не замерзли.

[media=213670][media=213668]

Нагадаємо, декілька лебедів зимують ще й у водоймі у Новій Українці неподалік Рівного.

Не полетіли у теплі краї й здолбунівські лебеді. Озеро, де вони лишилися зимувати замерзло повністю. Сьогодні одного з лебедів врятували. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила помічниця голови обласної ради Катерина Лотоцька.

Фото зі сторінки Катерини Лотоцької

Його поведінка – птах майже не рухався і виглядав виснаженим – свідчила про те, що кількаденні морози для лебедя можуть стати фатальними. 

 

До птаха було важко добратися, адже крига на водоймі ще доволі тонка. Більше того, один з наших рятувальників у процесі навіть опинився у холодній воді.

 

Однак все ж таки до лебедя вдалося дістатися. Він хоч і був виснаженим, проте виявився войовничим і попручався перед тим, як датися до рук. Оглянувши птаха, ми виявили, що у нього поранене крило. Вочевидь, тому птах і не міг покинути замерзле озеро… – написала Катерина Лотоцька.

[media=213721][media=213720]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень