На Рівненщині візьмуться за відновлення землі після бурштинокопачів

Уже визначено перші сім ділянок для рекультивації

Як повідомляють з Рівненської ОДА, нині йдеться про сім ділянок Клесівського, Володимирецького, Дубровицького та Сарненського лісгоспів. Загальна площа порушених земель складає майже 412 гектарів.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Рівненської ОДА стосовно пілотного проекту рекультивації земель, пошкоджених незаконним видобутком бурштину, що дозволить відновити пошкоджені ділянки лісу. Виконавцями є державні підприємства – «Бурштин України» та  «Укрбурштин».

Прикметно, що на одну ділянку площею близько 20 гектарів, що на території Володимирецького лісгоспу «Бурштин України», вже виготовили проект рекультивації.

За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенко, потому підприємство має отримати дозвіл на видобуток залишків бурштину, який не змогли вимити мотопомпами. Коли вилучать рештки сонячного каменю, територію підготують до засадження лісом. Нині підприємство шукає підрядників та інвесторів на виконання робіт.

Щодо інших 6 ділянок, то там тривають роботи з оцінки впливу на довкілля. Така процедура є обов’язковою. Вона спрямована на раціональне використання і відтворення природних ресурсів у процесі господарської діяльності підприємств.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень