На Рівненщині відбулися перші засідання ТВК

Тепер формуватимуться міські та селищні тервиборчкоми

7-8 вересня в області відбулися перші засідання територіальних виборчих комісій (ТВК). Всього в Рівненській області було сформовано 21 територіальну виборчу комісію (1 обласна ТВК, 4 ТВК міст обласного значення та 16 районних ТВК).
Районні ТВК тепер мають сформувати склад міських, сільських, селищних територіальних виборчих комісій до 12 вересня 2015 року включно.

Усі територіальні виборчі комісії вчасно провели перше засідання та мали кворум. Усі члени ТВК, які прийшли на перше засідання, склали присягу, чим дали свою згоду працювати у відповідній ТВК.


На перше засідання ТВК у рівненській області не з’являлося по 6 представників ПП «Народний фронт» та Радикальної партії, по 4 представники ВО «Батьківщина», ПП «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» та ПП «Опозиційний блок». Всі інші політичні сили мають 1-3 прогульника.

Конфліктних ситуацій та випадків незаконного втручання у перші засідання територіальних виборчих комісій, перешкоджання їх проведенню зафіксовано не було. Проте, зафіксовані випадки присутності на засіданнях територіальних виборчих комісій осіб, які не мають на це право без дозволу чи запрошення виборчої комісії. Зокрема, на початку засідання Дубенської районної виборчої комісії зайшов голова Дубенської РДА, представити членам комісії голову, заступника та секретаря ТВК, побажав усім успішної роботи та пішов. Інший випадок було зафіксовано на засіданні Зарічненської районної виборчої комісії прийшов родич одного з членів комісії, котрий хотів замість нього скласти присягу. Після виявлення цієї ситуації, його попросили залишити засідання комісії.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА у Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень