На Рівненщині охоче створюють ОСББ

Лише впродовж минулого року з'явилося 60 нових об'єднань

Загалом на Рівненщині функціонує 427 ОСББ. Їх створили мешканці 452 житлових будинків. Об’єднання утримують та обслуговують житловий фонд загальною площею близько 900 тисяч квадратних метрів. Із загальної кількості ОСББ близько двох сотень функціонує в обласному центрі.

Також, за словами першого заступника голови ОДА Юрія Приварського, в Рівненській області діє дві асоціації ОСББ – асоціація «Перспектива», що обслуговує 11 будинків у Рівному, та асоціація «Сосна-Клесів», до якої входить 5 об’єднань у смт Клесів Сарненського району. Також функціонує рада голів ОСББ міста Рівного, до складу якої входить 86 об’єднань співвласників. Асоціації надають консультативну допомогу ініціативним групам мешканців будинків, які виявили бажання створити об’єднання співвласників.

Приємно, що пріоритетом в діяльності ОСББ наразі є енергозбереження. Адже це дає можливість заощадити енергоносії та зекономити людські гроші.  Зокрема, торік два об’єднання оформили «теплові кредити» на суму 100 тисяч гривень, скориставшись при цьому державною програмою з енергоефективності. Ще 13 ОСББ утеплили свої багатоповерхівки за європейські кошти, за допомогою участі у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", - каже Юрій Приварський.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень