На Рівненщині незаконно послабили карантин, де 66 хворих на коронавірус

Через обурення підприємців

Фото ілюстративне

Йдеться про Рокитнівський район, де через майже 7 десятків хворих на коронавірус обласна комісія не дозволила знімати обмеження.

Проте підприємці району обурилися, що в інших райцентрах працювати можна, тож вочевидь, такою була реакція місцевої влади, говорить заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

- У нас є кілька населених пунктів, де велика кількість хворих на коронавірус. Ми звернулися до керівництва Рокитнівської райдержадміністрації і рекомендували не послаблювати карантину у зв’язку з великою кількістю хворих.

 

А їх уже 66 у Рокитнівському районі. Це здебільшого села на північному в’їзді в Рокитне.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Але вчора у нас з’явилася інформація, що селищна рада зібрала свою комісію. Я сьогодні мав розмову з Тетяною Богданець – в. о. керівника території. Вона мені пояснила, що підприємці району мали декілька звернень до місцевої влади у зв’язку з тим, що в інших райцентрах області заходи послаблені.

 

Це спричинило реакцію місцевого керівництва.

 

Вони зібрали комісію, яка, я хочу підкреслити, не має повноважень комісії ТЕБ і НС, і дозволили підприємствам працювати.

 

Ми сьогодні проаналізували ситуацію в Рокитному. Дійсно, у нас там залишається блокпост на північному в’їзді, що дає можливість обмежувати переміщення осіб із сіл, де усе-таки ще динаміка зростання хворих на коронавірус.

 

Я думаю, що у разі ухвалення комісією Рокитнівської РДА такого рішення по смт Рокитне, ми бачимо, що дозволити роботу можна.

 

Але знову-таки наголошую: якщо ми йдемо на пом’якшення карантину, ми повинні в першу чергу виконувати законодавство й інструментарій тих комісій, які можуть це дозволити.

Нагадаємо, крім Рокитного, послаблювати карантин не дозволили також у Зорі Рівненського району.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень