На Рівненщині бракує шкільних автобусів

Навіть попри те, що цього року їх куплять майже п’ять десятків

Проблеми довезення учнів на навчання у сільській місцевості піднімала постійна комісія обласної ради з питань гуманітарної політики. Тут підтримали Обласну програму забезпечення закладів загальної середньої освіти шкільними автобусами у 2018 році.

Зокрема за словами заступника начальника обласного управління освіти і науки Олега Пекарського, програма передбачає придбання шкільних автобусів для 48 навчальних закладів області.

Така кількість зумовлена застарілістю частини транспорту, яким здійснювався підвіз учнів на навчання та оптимізацією закладів освіти. До того ж, більше десяти автобусів не повернулось із зони АТО.

Купуватимуть шкільні автобуси на умовах співфінансування. Тож не менше 30% вартості транспорту оплачуватимуть місцеві бюджети.

Загалом для організації стовідсоткового забезпечення підвезення учнів та педагогічних працівників у сільській місцевості з урахуванням можливої оптимізації мережі закладів дошкільної та загальної середньої освіти області необхідно 92 шкільні автобуси.

Програму забезпечення закладів загальної середньої освіти шкільними автобусами у 2018 році депутати обласної ради розглянуть на черговому засіданні сесії. Це відбудеться 16 березея 2018 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень