На Рівненщині можуть звести одну з найбільших сільських шкіл України

Йдеться про навчальний закладу в селі Березове Рокитнівського району

Нині близько тисячі тамтешніх дітей навчаються у старому приміщенні школи у селі Березове. Позаторік батьки не пускали дітей до цієї школи через плісняву та тисняву у класах. А ще скаржились на це керівництву області.

Втім у 2017 році розробляти проєкт для нової школи не могли, бо в селі не було вільної землі.

Нині ділянку площею 5 га знайшли, втім дозволу на розробку проєктної документації у Березівської сільради немає, пояснив її голова Микола Баланович:

- Ця земельна ділянка знаходиться у складі земель лісового фонду. Аби перевести з цього фонду землю у громадське користування, треба розпорядження Кабміну. Лісове господарство України надало погодження на вилучення. Тепер усі папери за підписом голови Рівненської обласної адміністрації знаходяться у Кабінеті міністрів на розгляді. Там заплановано будівництво школи на 1 200 місць, це найбільший сільський проєкт в Україні.  

Якщо у Кабміні дадуть «зелене світло» рівненським посадовцям, то вже за рік повноцінний проект з’явиться на папері. Поки ж, каже Микола Баланович, у селі підготували приміщення старої школи до нового навчального року:

  - Під час огляду школи директор сказав, що у класі, де була пліснява, зірвали підлогу й обробили все. До нового навчального року там будуть умови для навчання. Але ж там насправді проблема не в тому класі, а у тому, що місця мало для усіх дітей.

Додамо, цього року тут навчатиметься понад дев’ять сотень дітей. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень