На Рівненщині карантин можуть не послабити, як в інших областях

Натомість ввести адаптивний

В областях із найвищою кількістю виявлених хворих на коронавірус введуть адаптивний карантин. Про це повідомив на позачерговому засіданні уряду голова МОЗу Максим Степанов, пише "Українська правда". 

Якщо буде негативна тенденція, то обмеження звужать.

Хочемо запропонувати критерій адаптивного карантину. У нас є деякі області - Чернівецька, Івано-Франківська, де дуже високий рівень захворюваності.

 

Ми не можемо собі дозволити там відкриття таке ж, як у інших областях і ми вважаємо, що треба вводити механізм адаптивного карантину, якщо десь ми відкриваємо більшу палітру засобів торгівлі, то десь – це буде менше.

 

Ми будемо далі аналізувати ситуацію, якщо ми побачимо негативну тенденцію, то обмеження будемо звужувати.

Відповідальність за сплеск хвороби у певних регіонах після прийняття рішення про адаптивний карантин буде нести місцева влада, каже прем'єр Денис Шмигаль. 

Степанов додав, що стабільність з виявленням хворих на коронавірус дозволяє ввести з 11 травня пом’якшення, водночас у цій постанові мають бути прописані карантинні обмеження для закладів, які відкриються.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, у МОЗ клопотали про продовження карантину до 22 травня, тому що епідпроцес не йде на зниження, проте залишається стабільним.

Захворюваність залишається найвищою у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській областях.

Зауважимо, що з 11 травня в Україні скасують такі обмеження:

Відкриються парки, сквери, зони відпочинку; салони краси, перукарні; гуртова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ; заклади громадського харчування на виніс; літні майданчики кафе та ресторанів просто неба в закладах, зареєстрованих як оператори потужності; музеї, бібліотеки; тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах; сервіс побутової техніки; стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси тощо.

Сам карантин продовжили до 22 травня. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень