На Рівненщині шукають ідеї для розвитку області на наступні три роки

Для цього вже сьогодні обіцяють оголосити збір ідей

У 2015-2017 роках близько 60% коштів, які витрачали на розвиток області, спрямовували на освіту. За них реконструювали та будували школи та дитсадки.

Решту тратили на енергозберігаючі проекти, зокрема на будівництво котелень на альтернативному паливі, створення сучасних центрів надання адміністративних послуг тощо.

Причому, найбільшим і головним джерелом фінансування проектів з розвитку був Державний фонд регіонального розвитку, з якого в середньому в рік Рівненщина отримувала 120-126 мільйонів гривень. Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко на засіданні робочої групи з планування стратегії розвитку області зауважив, що в наступні роки ця цифра має бути не меншою.

Окрім цього, в області нині реалізують проекти за міжнародної підтримки. Тож і в наступні роки, вважає заступник голови ОДА, область може орієнтуватися на 4,5-5 мільйонів євро від іноземних інвесторів.  Тому завдання номер один, каже Ігор Тимошенко, зосередитись саме на коштах міжнародної технічної допомоги. А це означає, що потрібно зробити все, щоб план реалізації стратегії розвитку області був цікавим іноземним донорам та інвесторам.

Ігор Тимошенко

Щодо пріоритетів розвитку області, то Ігор Тимошенко називає їх три:

Якщо ми зараз подивимося на ті пріоритети, які ставить Кабмін і Міністерство регіонального розвитку, це, напевно, три речі найголовніші, які теж важливо буде відобразити нам у нашому плані реалізації стратегії.

 

Це опорні школи і створення нового освітнього простору.

 

Друге -  в сільській місцевості мають бути створені центри безпеки, де є пожежна команда, первинна медична допомога, тобто ФАП.

 

І третій пріоритет – це створення сучасних центрів надання адміністративних послуг.

Керівник департаменту економіки Рівненщини Костянтин Мокляк цілями розвитку Рівненщини називає

 

створення нових високотехнологічних виробництв,

 

стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу,

 

розвиток внутрішнього туризму.   

Втім, депутат Рівненської облради Валентин Крока резонно зауважив, що без будівництва доріг, зокрема сільських, не буде розвитку туризму. На це Ігор Тимошенко пообіцяв гроші на дороги, але тим селам, які об’єднаються у територіальну громаду.

Керівник ГО «Волинський ресурсний центр» Василь Кашевський, у свою чергу, звернув увагу на те, що нині в області кошти на розвиток вкладають  у будівництво шкіл і дитсадків. Хоча пріоритет повинен бути на створенні робочих місць. Бо саме через відсутність роботи люди тікають з сіл і їх тут в такому разі не затримають нові школа чи дитсадок.

На засіданні робочої групи вирішили збирати ідеї проектів для розвитку області. Робити це будуть до 15 серпня. Відповідне оголошення з контактами для надсилання ідей розмістять на сайті Рівненської облдержадміністрації. У вересні кращі ідеї відбиратимуть, у жовтні їх доопрацюють, а в листопаді затвердять. Тільки після цього зможуть шукати фінансування для їх реалізації. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: розвиток
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень