На Рівненщині батьки отримуватимуть грошову компенсацію замість «пакунків малюка»

Відтепер вони самі обиратимуть, що потрібно для їх дитини

З 1 вересня починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка».  

Замість «бебі-боксів» батьки отримуватимуть кошти на особисті рахунки. Це передбачено на 2020-2021 роки, повідомляє Рівненська ОДА.

Ці кошти надходитимуть на поточний рахунок, за них можна буде придбати товари для немовлят і породіль. Зокрема, дитячий одяг, взуття, іграшки, підгузки та багато іншого.

 

Нині в області понад 4 тисячі родин вже очікують на таку допомогу, - розповідає начальниця відділу з питань оплати праці та соціально-трудових відносин департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Тетяна Кульчицька.

Допомога здійснюватиметься із залученням «ПриватБанку», де батьки відкриють рахунок зі спеціальним режимом використання та отримають спеціальну соціальну картку «Пакунок малюка». Батьки дитини зможуть отримувати компенсацію у розмірі 5 тис. грн.

Замість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" після закінчення їх в регіонах надаватиметься грошова компенсація. Батьки які у 2020 році не отримали "пакунок малюка", можуть звернутися за грошовою компенсацією протягом 12 місяців з дня народження дитини, йдеться у повідомлені Мінсоцполітики.

[media=195955][media=195953][media=195952]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень