Електропідстанцію в окрасу міста перетворили діти на Рівненщині. На черзі - туалет

Заскучавши на канікулах, вони вирішили зробити приємне своєму місту і додати йому яскравих кольорів

Розповідає неформальний керівник молоді, яка взяла участь у проекті «Розмалюй трансформаторну будку» у Вараші, Юлія Денега:

До мене звернулася активна молодь міста, яка завжди бере участь у  різних корисних проектах. Мовляв, нудно нам, давайте щось будемо робити, хочемо малювати.

 

Я запропонувала розмалювати приміщення трансформаторної підстанції, яке розташоване біля школи №1 і жахливо виглядало. Вони погодилися, адже ця школа – їхня рідна.

 

Тож я спрямувала їх до керівників різних установ міста за допомогою. І вони підтримали нас: хто фарбу дав, хто - пензлі. Ми також домовилися з керівником міських електромереж про дозвіл на роботи.

Ідея малюнку належала Олексію Гетманову – цьогорічному випускнику школи.

Такою була трансформаторна підстанція спочатку

Юлія Денега пояснює:

Хотілося чогось яскравого і разом з тим того, що не буде навантажувати, тобто, щоб дивилося око й відпочивало. Концепція зображення спочатку була одна. Потім в процесі роботи ми вносили до неї корективи. 

 

На східній стіні підстанції  – дівчинка зустрічає сонце і випускає в небо кольорових  метеликів.

 

Друга стіна - дівчинка дмухає на місто метеликами і воно стає кольоровим, красивим і яскравим.

 

На третій стіні – захід сонця: там закохані коти сидять, а дівчинка забирає всіх метеликів у райдугу і тікає. Вона перебігає на останню стіну: там ніч, книга велика, будинки, коти і, як у казці, закривається книжка і настає ніч.

Ініціатива сподобалася мешканцям Вараша і вони почали пропонувати різну допомогу юним художникам: приносили печиво, цукерки, гроші на фарби та пензлі. Керівник міських електромереж Решетицький приїхав, подивився на роботу, і привіз ще фарб. Керівник міського управління освіти Олена Корень у сусідньому дитсадку організувала для юних художників можливість випити чаю та з’їсти печива. Адже їм настільки подобалося малювати, що працювали вони зранку до ночі без перерви на обід.

В результаті за чотири дні трансформаторна підстанція перетворилася в окрасу міста. І сюди почали з’їжджатися з усіх його куточків, щоб на фоні розмальованих стін сфотографуватися.

Тепер тут фотографуються

А юні художники отримали пропозицію продовжити свою роботу.

До нас звернулися за розмалюванням ще двох трансформаторних підстанцій та громадського туалету у парку культури й відпочинку. Вже пропонують нам профінансувати роботу, тобто закупити фарби й матеріали.

Юлія Денега каже, що візьмуться вони, в першу чергу, за туалет, який жахливо виглядає. Розпочнуть роботи з серпня, щоб до Дня Незалежності він став красивим.

Натхненні успіхом, учасники  проекту, більшість з яких – цьогорічні випускники шкіл – обіцяють, що продовжать ідею з розмальовування стін і в інших містах держави, де продовжуватимуть навчання після школи. 

Як працювали над проектом з розфарбовування підстанції  - можна переглянути на відео:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень